Yhteystiedot

Visator
Lappeentie 19-21
55100 IMATRA
p. 0400 238348, 055434240
f. 05 5434220
email: visator@pp.inet.fi

Haettaessa viisumia, passin tulee olla voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen.

Oleskelu Venäjällä täytyy rekisteröidä, jos matkan kesto yli 7 päivää.

HUOLEHDI EHDOTTOMASTI REKISTERÖITYMISESTÄSI HETI SAAVUTTUASI MATKAKOHDALLE VENÄJÄLLE, KOSKA VENÄJÄN REKISTERÖINTISÄÄNNÖT TIUKENNETTU 15.01.2007 ALKAEN!

Rekisteröinti on maksullinen. Lisätietoja hotelleista ja matkatoimistoista.

Viisumihintoihin sisältyy automerkintä.

HUOM! Jos passissa on voimassaoleva viisumi, kun anotaan uutta, niin konsulaatti mitätoi vanhan voimassaolevan viisumin.

ALAIKÄISEN VIISUMI
Alle 14-vuotiaiden lasten ja nuorten, jotka matkustavat yksin tai yhden vanhempansa kanssa, on liitettävä viisumihakemukseensa myös seuraavata asiakirjat:

Jos molemmat vanhemmat ovat suomalaisia: -henkilötietosivujen kopiot vanhempien passeista (jos ei ole passia  on liitettävä muun henkilöllisyystodistuksen kopio)

Jos toinen vanhempi on Venäjän kansalainen tai hänellä on sekä Venäjän että Suomen kansalaisuus: -henkilötietosivujen kopiot vanhempien passeista -molempien vanhempien allekirjoittama ja maistraatissa vahvistettu kirje, jossa vanhemmat antavat lapselleen luvan matkustaa Venäjälle.

Huom! Jos lapsella ja vanhemmalla on eri sukunimi, hakemukseen on liitettävä ote väestörekisterijärjestelmästä. Jos lapsella on vain yksi huoltaja, on liitettävä oikeuden päätös. Jos toinen vanhempi on kuollut, on liitettävä ote  väestörekisterijärjestelmästä. Jos yhden vanhemman asuinpaikka ei ole tiedossa, on liitettävä asianomaisen viranomaisen vahvistama todistus.

Kun anomuksenne on toimitettu viisumi- tai puoltokäsittelyyn, sitä ei voi perua tai muuttaa.

Visator ei vastaa Venäjän konsulaatin tai sisäministeriön tekemistä hinnanmuutoksista, eikä viisumisäännösten muuttumisesta aiheutuvista kustannuksista. Hinnat sitoumuksetta.

Passin tulee olla ehjä!

Mikäli asiakirjat toimitetaan virheiden korjaamisen vuoksi konsulaattiin uudelleen käsittelyä varten, katsotaan käsittelyn alkamispäiväksi se päivämäärä, jona konsulaatti on vastaanottanut virheettömän hakemuksen. Virheellinen anomus voi aiheuttaa ylimääräisiä kuluja asiakkaalle pikalisän muodossa.

Ulkomaalaisilta peritään lisäksi kansalaisuuslisä.

Omalla autolla matkustettaessa tarvitaan Venäjän liikennevakuutus, tai Vihreä Kortti (Green Card).

Emme vastaa postin, konsulaatin tai Venäjän viranomaisten viivästyttämistä tai kadottamista asiapapereista. Emme myöskään vastaa konsulaatin tai viranomaisten (ministeriö, rajanviranomaiset ym.) mahdollisista muutoksista viisumikäytännössä.

Huomioithan, että Venäjän juhlapyhät saattavat vaikuttaa ministeriön sekä konsulaatin toimitusaikoihin. Tärkeää on myös muistaa, että passin tulee olla voimassa kaikissa tapauksissa puoli vuotta viisumin päättymisen jälkeen.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisätietoja määräyksistä ja asetuksista Venäjän suurlähetystön kotisivuilta http://www.rusembassy.fi/

lisätirtoja: http://russiavisacentre.com/fi/